Zdrowie fit drugie śniadanie DELLA CASA

Data publikacji 1.2.2017

Jak długo udało Ci się dotrzymać swoich postanowień noworocznych? Szczególnie tych, które dotyczyły zmiany sposobu żywienia na zdrowszy? Z pewnością teraz, w zimie ten dodatkowy kilogram jakoś ukryje się pod kurtką czy ciepłym swetrem, ale wiosna już tuż tuż. Dlatego najwyższy zacząć przygotowywać swoje ciało do wyeksponowania go w sukience, krótkich spodenkach i koszulkach z krótkimi rękawami.

 

Nie bój się, nie zaprezentujemy Ci żadnej cudownej diety, której podstawą jest głodzenie się i odmawianie sobie wszystkich słodyczy. Chcemy Ci tylko pokazać, że nawet słodkości mogą być zdrowe, a przy tym smaczne. Wystarczy kilka chwil i możesz za pomocą nowej Praski do zdrowych batoników DELLA CASA przygotować jednocześnie nawet kilka domowych batoników pełnych substancji odżywczych i dodających energii. Zapewniamy Cię, że będą pyszne, możesz przecież do nich dodać dokładnie to, co lubisz.    

Batony RAW – smakołyk nie tylko dla wegan
 

Każdego czasem dopada spadek energii. Jeśli masz możliwość wyboru, sięgnij raczej po baton orzechowy, a nie pełen cukru i pustych kalorii baton czekoladowy. Przekonaj się, jak pyszne mogą być batoniki RAW! Ich przygotowanie jest naprawdę łatwe, a dodatkowo jeśli zrobisz je w domu będą Cię kosztować jedynie kilka złotych. Oprócz ziaren i suszonych owoców możesz dodać do nich na przykład kawę, sprasować i Twoja dodatkowa dawka energii jest gotowa.

 

  RAW batoniki kawowe z daktylami 

Składniki

120 g suszonych daktyli, 110 g orzechów nerkowca, 110 g łuskanych migdałów, 10 g prażonych ziaren kawy, łyżka wody

Przygotowanie

  • Podziel masę na 6 równych porcji. Silikonowe foremki włóż do pojemniczków i wypełnij przygotowaną masą aż po brzegi.

 

  • Ułóż foremki w pojemniczkach jeden na drugim i przykryj wieczkiem. Oba elastyczne zamknięcia włóż do otworów w wieczku i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki, do stężenia.
    Wskazówka: im dłużej praska z batonikami będzie w lodówce, tym lepiej będą one trzymać kształt.

     
  • Rozłóż praskę, wyjmij silikonowe foremki z plastikowych pojemników i poprzez delikatne naciśnięcie na elastyczne dno, wyjmij batoniki z foremek.


 

Pieczone i chrupiące

Wymagają odrobinę więcej czasu na przygotowanie, ale za to są doskonale chrupiące: pieczone batoniki z różnych zbóż, suszonych owoców, orzeszków, posłodzone miodem, a nawet oblane czekoladą. Kształt nadadzą im silikonowe foremki, a o ich higieniczne przechowywanie i przenoszenie zatroszczą się jednorazowe woreczki. Tego typu zdrowym słodyczom nie oprą się nawet dzieci, a Ty możesz mieć pewność, że ich podwieczorek składa się wyłącznie ze zdrowych składników.

 

   FlapJack z miodem 

Składniki

80 g mieszanki płatków żytnich i jaglanych, 80 g rozpuszczonego masła, 80 g suszonych daktyli i śliwek, 60 g miodu, 50 g niesolonych migdałów, 10 g wiórków kokosowych

 

Przygotowanie

  • Wszystkie suche składniki posiekaj na grubo, a następnie dodaj do nich mokre składniki (rozpuszczone masło, miód) i przygotuj gęstą, lepką masę.
  • Podziel masę na 6 równych porcji, wypełnij nią foremki aż po brzegi i dobrze dociśnij.
  • Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C, umieść w nim wypełnione foremki i piecz 20 – 25 minut.
  • Upieczone batoniki pozostaw do wystygnięcia i poprzez delikatne naciśnięcie na elastyczne dno, wyjmij batoniki z foremek.

Wskazówka: Upieczone batoniki polej rozpuszczoną czekoladą.

 

Komentarze

Komentarz można dodać tylko po zalogowaniu/rejestracji.

Zarejestruj się


Powiązane produkty

49,90 zł (brutto)
Promocja Video
38,90 zł (brutto)
-22 %
Video
41,90 zł (brutto)