Zdarza Ci się, że stoisz przed regałem z wędlinami i porównujesz, która szynka ma w składzie większy procent mięsa, mniej soli i jest najwyższej jakości, a nikt nie udzieli Ci profesjonalnej porady? Dlaczego więc nie przygotujesz swojej własnej szynki zgodnie z Twoimi upodobaniami? I to szczególnie w dobie, gdy żyjemy „eko“, jemy „bio“ i przygotowujemy wszystko tzw. home-made. Dzięki szynkowarowi PRESTO przygotowywanie mięsnych smakołyków jest o wiele łatwiejsze i, przede wszystkim, nie szkodzi zdrowiu.

 

 

Nowoczesne retro

Może jeszcze pamiętasz, jak nasze babcie przygotowywały szynkę. Chociaż efekt był ekskluzywny, same akcesoria do przygotowywania przypominały bardziej narzędzia tortur. A sam proces przygotowywania także nie był zbyt łatwy. Dlatego możesz wybrać inną drogę do przygotowania swojej prawdziwej domowej szynki i niemusisz szukać na strychu naczyń po przodkach. Postaw znów na produkty TESCOMA!

Koncem listopadu uvádíme na trh vychytaného pomocníka – šunkovar PRESTO, kterému ve výbavě nechybí univerzální teploměr pro přesnou kontrolu vodní lázně v průběhu dušení šunky. Teploměr má na ciferníku zvýrazněnou výseč, která znázorňuje maximální a minimální teplotu lázně, ve které se šunka připravuje.

 

Zdravotní nezávadnost především

Šunkovar PRESTO je patentovým výrobkem a je vyroben ze speciálního plastu, který spolehlivě odolá teplotám do 100 °C (var vody). Nádoba je navíc opatřena nožičkami ze žáruvzdorného silikonu, jehož odolnost je závratná - do 230 °C. Teploměr a stlačovací pružina jsou vyrobeny z prvotřídní nerezavějící oceli. Díky dokonalému materiálovému zpracování se šunkovar dobře čistí, nezachází. Nahrazuje klasické hliníkové modely, jejichž zdravotní nezávadnost je většinou problematická.

 

Šunku lze připravovat přímo v nádobě, bez použití mikrotenových či jiných plastových sáčků. Benefitem výrobku je redukce pro přípravu poloviční porce, kterou je šunkovar PRESTO vybaven.

Šunka ze Zlína

Že nevíte, jak na tu pravou domácí šunku? Nemusíte mít obavy, s koupí šunkovaru obdržíte i návod k použití s devíti originálními recepty pro přípravu několika druhů šunky a dalších pokrmů v podobě teriny, paštiky nebo třeba tradičních českých brambor se smetanou.

Jeśli próbowałeś już włoskiej szynki parmeńskiej, hiszpańskiej Jamón curado, holsztyńskiej czy praskiej, dziś możesz spróbować też tej „tescomowej“ ze Zlina.

Domowa szynka z indyka z tymiankiem

 

 

Domowa szynka drobiowa z oliwkami

Domowa szynka wieprzowa z czosnkiem

Pasztet z wątróbki drobiowej z prosciutto

Golonka ze śliwkami i orzechami

Komentarze

Komentarz można dodać tylko po zalogowaniu/rejestracji.

Zarejestruj się


Powiązane produkty

116,00 zł (brutto)
Promocja Polecamy Video
86,90 zł (brutto)
-25 %
Video
27,90 zł (brutto)