DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogWskazówki i trendySuszenie nie musi być męczarnią - naucz się suszyć z łatwością

Suszenie nie musi być męczarnią - naucz się suszyć z łatwością

Uwielbiasz suszone grzyby w polskich zupach, sosach, do pieczonego mięsa lub jako przyprawę? A może jesteś fanem suszonych jabłek, pomidorów, ziół czy beef jerky? W takim razie mamy dla Ciebie garść sprytnych pomysłów, a także wspaniałą suszarkę. A właściwie dwie :-)
 
Suszarka do żywności PRESIDENT - obrazek

Suszarka elektryczna z dużą powierzchnią suszenia

Bez problemu ususzysz w niej nie tylko owoce, warzywa i grzyby, ale także zioła i mięso. A dlaczego właściwie powinieneś spóbować tego sposobu konserwacji żywności? Suszenie gorącym powietrzem zachowuje w żywności wysoką ilość witamin oraz cennych substancji odżywczych, a trwałość suszonych składników jest kilkukrotnie wyższa niż ta świeżej żywności. Temperaturę suszenia możesz ustawić w zakresie od 40 do 70 °C, a czas suszenia od 1 do 48 godzin. W opakowaniu znajdziesz instrukcję dotyczącą tego, co i jak długo suszyć ;-)
 

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O SUSZARCE

 
Zestaw do suszenia TESCOMA DELLA CASA, 3 sita - obrazek

Zestaw do suszenia TESCOMA DELLA CASA z 3 sitami

Jeśli nie chcesz inwestować zbyt dużych pieniędzy w suszenie, idealnym gadżetem dla Ciebie będzie zestaw do suszenia, który składa się z trzech oddzielnych sit umieszczonych na sobie za pomoą nóżek, które idealnie się do siebie dopasowują. Aby szybciej suszyć, możesz umieścić zestaw w piekarniku rozgrzanym maksymalnie do 70 stopni, aby suszyć powoli możesz ustawić go w jakimkolwiek dobrze wentylowanym miejscu. Zestaw jest stabilny podczas przenoszenia i podczas ustawiania w piekarniku, a ponieważ nóżki można składać, po użyciu jest naprawdę łatwy w przechowywaniu. Jest odpowiedni do używania w piekarniku z termoobiegiem i elektrycznym.

 
KUP

 
Jak najłatwiej poporcjować składniki do suszenia?
Obierak i krajalnica do jabłek HANDY

Gadżet, dzięki któremu krojenie Cię nie zaskoczy ;-)

Obierak i krajalnicę (nie tylko) do jabłek docenisz szczególnie podczas przygotowywania większej ilości cienkich plasterków jabłka ze skórką do suszenia, cienkich plasterków bez skórki do ciast, sałatek owocowych oraz całych obranych jabłek do kompotu oraz przekąsek dla dzieci.

Łatwo, szybko i bez wysiłku obierzesz z nim jabłka, jednocześnie pokroisz je na równe plasterki i pozbawisz gniazd. Dociskający nóż do obierania można regulować dla poszczególnych odmian jabłek z różną grubością skóki. Aby ułatwić przymocowywanie, obierak posiada wysokiej jakości efektywną przyssawkę.
 

ZOBACZ WIĘCEJ

 

Jeśli ususzyłeś już jabłka i beef jerky, w czym będziesz je przechowywać?  

Pojemniki na żywność - obrazek

Gdzie je schować? Do pięknych pojemników!

Najlepiej takich wykonanych ze szkła borosilikatowego, odpowiedniego do mycia w zmywarce, z zamknięciem z wysokiej jakości bambusa i wyposażone w silikonową uszczelkę.
 
 
To może Cię zainteresować: