Pomysły na pyszne domowe pasty kanapkowe

Data publikacji 9.4.2020

Kiedy nie masz już pomysłu na śniadanie dla swojej rodziny, a macie ochotę na coś dobrego, co można szybko przygotować, pomyśl o pastach idealnych na kanapki. Proponujemy przepisy na kilka mniej tradycyjnych past, które może przygotować każdy, a które będą idealne nie tylko na wielkanocny stół:

files/POLSKA/Artykuły/haluszki/pomazanka-vajecna.jpg

Pasta jajeczna z domowego kremowego sera

• 4 jajek ugotowanych na twardo • 1 mniejsza cebula • 150 g kremowego sera • 100 g miękkiego masła • 50 g korzennych ogórków Gherkins  • 1 łyżeczka musztardy • sól, pieprz

 

Cebulę i ogórki pokrój w kostkę, dodaj masło, domowy kremowy ser i musztardę, wszystko wymieszaj. Następnie dodaj drobno pokrojone jajko i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj ozdobione ugotowanymi na twardo jajkami. Na plasterki lub ćwiartki takiej samej grubości pomoże je pokroić Krajalnica do jajek, wielofunkcyjna, PRESTO.

files/POLSKA/Artykuły/haluszki/pomazanka-rajcatova.jpg

Pasta z suszonych pomidorów i fasoli

• 150 g domowego kremowego sera • 80 g ugotowanej czerwonej fasoli • 40 g suszonych pomidorów • 40 g cebuli • 1 ząbek czosnku • sól pieprz • 1 łyżka posiekanej bazylii

 

Fasole, pomidory, cebulę i czosnek umieść w Siekaczu HANDY i za pomocą struny posiekaj na drobno. Dodaj kremowy ser, bazylię i dopraw solą oraz pieprzem.

files/POLSKA/Artykuły/haluszki/pomazanka-cilipaprickowa.jpg

Domowe serowe masło z bazylią i suszonymi pomidorami

Masło: • 250 ml 30% śmietany kremówki • 1 łyżka kwaśnej śmietany • szczypta soli


W Naczyniu do przygotowania masła DELLA CASA intensywnie ubijaj obie śmietany przez 2 minuty. Jak tylko dysk ubijający zacznie stawiać opór w naczyniu, masło jest gotowe. Przez otwór cedzący odlej maślankę, otwórz naczynie, dolej 100 ml zimnej wody i posól. Krótko ubijając, wymieszaj. Na koniec odlej wodę i resztę maślanki.

Do 100 g masła dodaj 10 listków bazylii, 2 łyżki startego parmezanu , 1 łyżkę pokrojonych na drobno suszonych pomidorów i sól.

files/POLSKA/Artykuły/haluszki/pomazanka-hroznova.jpg

Domowe świeże masło o smaku śródziemnomorskim

Masło: • 250 ml 30% śmietany kremówki • 1 łyżka kwaśnej śmietany • szczypta soli

 

W Naczyniu do przygotowania masła DELLA CASA intensywnie ubijaj obie śmietany przez 2 minuty. Jak tylko dysk ubijający zacznie stawiać opór w naczyniu, masło jest gotowe. Przez otwór cedzący odlej maślankę, otwórz naczynie, dolej 100 ml zimnej wody i posól. Krótko ubijając, wymieszaj. Na koniec odlej wodę i resztę maślanki.

Do 100 g masła dodaj posiekanych na drobno 70 g czarnych oliwek bez pestek, 1 łyżkę startej skórki z pomarańczy i sól.

Komentarze

Komentarz można dodać tylko po zalogowaniu/rejestracji.

Zarejestruj się


Powiązane produkty

Video
29,90 zł (brutto)
Video
43,90 zł (brutto)
Video
109,00 zł (brutto)
89,90 zł (brutto)
Promocja Video
69,90 zł (brutto)
-22 %
Video
149,00 zł (brutto)