-
Przybory i akcesoria kuchennePolecamy
-
PieczeniePolecamy
-
SerwowaniePolecamy
-
Dla dzieciPolecamy
NOWA LINIA DELLA CASA: Domowy ser, masło i desery. Bez Konserwantów!
Dawno minęły czasy, w których dokonując zakupów kierowano się zasadą "szybko, tanio i bez względu na skład." W TESCOMIE dobrze o tym wiemy! Z produktami, z nowej "zdrowej" linii DELLA CASA możesz przygotować wspaniały domowy ser, masło czy pyszny kremowy deser z owocami dla dzieci. I co najważniejsze: zawsze wiesz, co jesz razem ze swoją rodziną!
Jest to prostsze niż myślisz!
Wydoić krowę, odstawić mleko, zebrać śmietanę... Nic z tych rzeczy! Przygotowanie sera nie wymaga tajemnej wiedzy! Z zestawem do przygotowania DELLA CASA jest to łatwiejsze niż myślisz. „Przygotowanie domowego sera lub deseru z zestawem Della Casa to pestka. Starałem się wymyślić taki produkt, który dzięki prostej obsłudze pokochają klienci. Myślę, że osiągnąłem zamierzony cel” – mówi projektant TESCOMY Martin Koval.
Zioła, owoce i czekolada!
Jest to naprawdę łatwe wystarczy postępować zgodnie z instrukcją: miska, sito, płótno, śmietana lub jogurt, wieczko, zamknąć i odczekać 24 godziny aż ciecz odkapie. Gotowe! Do sera można dodać zioła, do deseru owoce, kakao lub wiórki czekoladowe. Przekonasz się, że Twoi mali smakosze pokochają puszysty deser bez konserwantów i zagęszczaczy. Nie wiesz jak dosmakować? Pomogą Ci dołączone przepisy.
Nasza maselnica!
Nasze babcie traciły dużo energii na przygotowanie domowego masła. Dziś masz możliwość przygotowania go szybko i bez wysiłku. Sięgnij po gadżet DELLA CASA i znowu podobnie jak w przypadku zestawu do przygotowania domowego sera i deseru- to pestka!
Naczynie napełnij śmietaną kremówką, dodaj łyżkę kwaśnej śmietany, szczyptę soli i ucieraj ok. 2 minuty. W momencie kiedy poczujesz opór ubijaka Twoje masło jest gotowe! Otworem cedzącym odlej maślankę, której możesz użyć do owocowego ciasta, racuchów lub placuszków. Z jednego kubeczka śmietany kremówki przygotujesz nawet 100 g domowego masła.
Co dalej z masłem? Do maselniczki!
Co dalej z masłem? Na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź – no przecież do maselniczki DELLA CASA! „ Nadasz w niej masłu perfekcyjny kształt. A dzięki silikonowemu wieczku bez problemu je wyjmiesz. Małe wypustki na dnie maselniczki sprawiają, że masło nie ślizga się” – o zaletach maselniczki mówi jej pomysłodawca i designer František Fiala.
Komentarze
Komentarz można dodać tylko po zalogowaniu/rejestracji.
Zarejestruj się