Makarony - diamenty kuchni włoskiej

Data publikacji 11.2.2016

Kto choć raz spróbował świeżego makaronu, pozostanie mu wierny do końca życia. Dla tych wszystkich osób TESCOMA przygotowała super niespodziankę – maszynkę do przygotowania makaronu w domu DELÍCIA. Z nią z łatwością przygotujesz świeże tagliolini, fettuccine, lasagne i makaron do zupy najwyższej jakości a przy okazji za kilka groszy.

 

 

 

Okrągłe i kwadratowe ravioli, najważniejsze że świeże!

 Pierwszą wzmiankę o specjale kuchni włoskiej zwanym ravioli można znaleźć w książce kucharskiej z 14. wieku. Już wtedy ludzie rozkoszowali się delikatnymi nadziewanymi poduszeczkami i trwa to do dziś. Nie przeszkadza nawet fakt, że przygotowanie tego dania w domu wymaga odrobinę więcej cierpliwości – chyba że użyjesz nowej formy do przygotowanie domowego ravioli i raviolini od TESCOMY! Wypróbuj naszych oryginalnych przepisów zawartych w mini książce kucharskiej, która oczywiście jest dołączona do opakowania.

 

Gnocchi według Twojego scenariusza

Gnocchi to odrobinę inny makaron, ponieważ przygotowuje się je z ciasta ziemniaczanego. Tajemnica ich przygotowania spoczywa w specjalnej, prążkowanej powierzchni foremki, którą znajdziesz już w ofercie TESCOMA pod szyldem ulubionej linii produktowej DELÍCIA.

 

Ta foremka skrywa jeszcze jedną tajemnicę – mały wałeczek z którym przygotujesz kolejną perełkę kuchni włoskiej – świeże garganelli! W takim razie BUON APPETITO!

 

 

Komentarze

Komentarz można dodać tylko po zalogowaniu/rejestracji.

Zarejestruj się