Formy do pieczywa i oddzielacz białka DELÍCIA; Najlepszym piekarzem jesteś właśnie Ty!

Data publikacji 18.6.2010
Wiesz kto piecze najsmaczniejsze i najbardziej chrupiące kajzerki, chałki i croissanty? Właśnie Ty! Wypróbuj trio niezwykłych foremek DELÍCIA, które z tradycyjnego bochenka wyczarują niezwykłe pieczywo.

Uformuj chałkę…

…albo kajzerkę, a jeśli uwielbiasz chrupiące croissanty, za pomocą prostej, trójkątnej formy możesz przygotować to smaczne francuskie pieczywo. Foremki na kajzerki chałki i croissanty DELÍCIA, które zostały wykonane w całości z plastiku, są gorącą nowością tegorocznej jesieni. Świeże pieczywo prosto z piekarnika przygotowane za pomocą naszych niezwykłych akcesoriów zachwyci każdego. Za pomocą unikatowych form zaskakująco łatwo i szybko uformujesz pieczywo, które swym smakiem, a przede wszystkim kształtem przewyższy pieczywo z piekarni czy supermarketu.

Trio sprytnych foremek

formą na kajzerki DELÍCIAstworzysz ulubione okrągłe bułeczki z charakterystycznym wzorem w kształcie gwiazdki.
delicia_tvoritko_na_kaiserky.jpg
Lubisz małe bułeczki z charakterystycznym wzorem w kształcie warkocza, użyj foremki do chałek DELÍCIA.
delicia_tvoritko_na_razenky.jpg
Nie możesz rozpocząć dnia bez puszystych, chrupiących croissantów, skorzystaj z foremki do croissantów DELÍCIA,która jest składana.
delicia_tvoritko_na_croissanty.jpg
Na opakowaniach produktów znajdziesz oryginalne przepisy z klasycznego ciasta.

Jak to zrobić?

Bardzo łatwo! Podstawą dobrego pieczywa jest ciasto, które możesz przygotować według naszych przepisów. W przypadku robienia kajzerek i chałek należy postępować w ten sam sposób . Z ciasta przygotuj bochenki, następnie za pomocą formy wytłocz w nich głęboki dekor, sięgający do dwóch milimetrów nad podkładkę. Uformowane kajzerki i chałki upiecz w piekarniku. Przygotowanie croissantów może wydawać się bardziej skomplikowane, na szczęście tak nie jest. Przygotowane ciasto należy cienko rozwałkować, następnie za pomocą przygotowanej foremki wykrawać trójkąty, które należy zrolować tak, aby nadać im kształt tego charakterystycznego francuskiego pieczywa. Upiec według przepisu.
 

Białko czy żółtko? Jedno i drugie, ale…

…każde osobno. Plastikowy oddzielacz białka DELÍCIA rączką i ostrzem, które ułatwi rozłupanie skorupki, jest doskonałą pomocą podczas dokładnego oddzielania białek od żółtek.
delicia_oddelovac_bilku_pouziti.jpg
Oddzielacz jest dostępny w dwóch kolorach (biały, żółty). Można go stabilnie umieścić na brzegu większości używanych w kuchni naczyń, takich jak okrągłe, plastikowe i szklane miski, kubki lub szklanki.

 

Komentarze

Komentarz można dodać tylko po zalogowaniu/rejestracji.

Zarejestruj się