Domowe rożki + lody = PYSZNY LETNI DESER

Data publikacji 12.7.2016

To dopiero wiadomość! Drodzy diabetycy oraz nietolerujący glutenu, wreszcie z czystym sumieniem możecie rozkoszować się smakiem domowych lodów w rożku. A to dlatego, że przygotowaliśmy dla Was wyjątkową nowość - Zestaw do przygotowywania wafli na lody DELLA CASA. Z jego pomocą szybko upieczesz zdrowe domowe rożki. Ich przygotowanie zajmie Ci mniej czasu niż wyprawa do sklepu. A jeśli uzupełnisz zestaw naszą maszynką do robienia lodów DELLA CASA to w ciągu 15 – 20 minut przygotujesz np. owocowy sorbet i będziesz mieć deser na szóstkę! Dodatkowo będziesz mieć pewność, że rożki są wykonane w całości ze zdrowych składników i będziesz się cieszyć naturalnym smakiem owoców. Jednak jaka jest ich największa zaleta? Możesz je przygotować w każdej chwili – BEZ KONSERWANTÓW, BEZ GLUTENU I DIETETYCZNE!

files/blog/kornouty/sada-domaci-kornoutky.jpg

Domowe rożki – prawdziwie pyszne i bez glutenu

- z zestawem do wafli wypiekasz także bez glutenu

- zamiast słodzików możesz użyć stewii lub syropów

- można je przygotować bez konserwantów

files/blog/kornouty/zmrzlinovac.jpg

Domowe lody – 3x lepsze niż kupione

- domowe lody nie zawierają konserwantów

- za pomocą maszynki do lodów przygotujesz aż 800 ml lodów

- możesz wybrać dowolny smak i dostosować ilość cukru

Przepis na 7 – 8 rożków lub koszyczków

Składniki:

85 g cukru pudru, 40 g mąki pszennej, 2 białka z większych jajek, 30 g roztopionego masła, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej, szczypta soli. 

Przygotowanie ciasta:

Białka należy wymieszać z cukrem i esencją waniliową (nie ubijać!), dodać mąkę, roztopione masło i utrzeć na gładkie ciasto. Odstawić na ok. 30 minut. Następnie ciasto należy rozetrzeć równomiernie na powierzchni form, upiec i uformować rożki lub koszyczki.

 

WSKAZÓWKA: Aby przygotować wariant bezglutenowy, użyj mąki bezglutenowej. Chcesz, aby wafle były mniej kaloryczne? Posłodź je syropem lub stewią. Jeśli marzą Ci się ciemne rożki, dodaj do ciasta 2-3 łyżeczki wysokiej jakości kakao.

 

 

Domowy deser śmietankowy

Twoje dzieci uwielbiają jogurty waniliowe i desery śmietankowe? Chcesz spełniać wszystkie ich życzenia, ale w sklepie mały pucharek jest drogi, a dodatkowo jest naszpikowany niezdrowym tłuszczem i cukrem? Mamy dla Ciebie rozwiązanie. Przygotuj śmietankowy deser własnoręcznie! Pomoże Ci w tym nasz Zestaw do przygotowywania kremowego sera DELLA CASA.

Przepis na ok. 500 g

Składniki:

1 kg gęstego jogurty (min. 3,7 % tłuszczu) z kulturami bakterii, 125 ml śmietany kremówki (36% tłuszczu), 40 g cukru waniliowego

Przygotowanie:

Jogurt należy wymieszać ze śmietaną i przełożyć do sitka z płótnem położonym na misce. Następnie należy nałożyć wieko i pozostawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej, aby odsączyła się serwatka. Na koniec do gotowego sera należy wmieszać cukier waniliowy. Podawać z owocami sezonowymi lub kakao itp.

Komentarze

Komentarz można dodać tylko po zalogowaniu/rejestracji.

Zarejestruj się


Powiązane produkty

68,00 zł (brutto)
Promocja Polecamy Video
49,00 zł (brutto)
-27 %
68,00 zł (brutto)
Promocja Video
49,00 zł (brutto)
-27 %
25,90 zł (brutto)
Promocja Video
18,90 zł (brutto)
-27 %
51,00 zł (brutto)
Promocja Video
37,90 zł (brutto)
-25 %
Video
16,90 zł (brutto)